Hull City

Hull City Association Football Club is een Engelse voetbalclub uit Kingston upon Hull, opgericht in 1904 en uitkomend in de Premier League. De club speelt zijn thuiswedstrijden in het KC Stadium.

In bekercompetities kwamen ze in 2014 het verst, toen ze de finale haalden van de FA Cup.

In de seizoenen 2003/04 en 2004/05 promoveerde de club twee keer achter elkaar, van de vierde divisie naar de tweede in het Engelse voetbal. Drie seizoenen later werd Hull City derde in die Football League Championship, maar versloeg Watford FC en Bristol City FC in de eindronde en plaatste zich zo voor de allereerste keer voor de Premier League. Hull was de grootste Engelse stad waarvan nog nooit een ploeg in de hoogste klasse gespeeld had. In het eerste seizoen kon de club een degradatie maar net vermijden, maar in het tweede seizoen moest de club een stapje terugzetten. In de jaren die volgden bivakkeerde het tussen de twee hoogste klassen maar na promotie in 2016 komen ze in het nieuwe seizoen weer uit op het hoogste niveau.