KV Mechelen

Yellow Red Koninklijke Voetbalclub Mechelen is een Belgische voetbalclub uit Mechelen. De club werd opgericht in oktober 1904, kort na stadsgenoot en rivaal Racing Mechelen (augustus). Yellow Red KV Mechelen is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 25 en werd viermaal landskampioen.

De grootste successen werden eind jaren 80 behaald onder financiële impuls van John Cordier en sportieve leiding van Aad de Mos. Het begon met de Beker van België in het seizoen 1986/87. Daarna werd de Europacup II 1987/88 gewonnen door een 1-0-overwinning op titelverdediger Ajax in Straatsburg. Het doelpunt werd gescoord door Piet den Boer. Enkele maanden later werd ook de Europese Supercup gewonnen in twee wedstrijden tegen PSV. De eerste wedstrijd werd thuis met 3-0 gewonnen door doelpunten van John Bosman (2x) en Pascal de Wilde. De tweede wedstrijd werd verloren met 0-1. Een seizoen later werd het landskampioenschap 1988/89 veroverd.

KV Mechelen is de laatste Belgische club die een Europese beker won. Na financiële problemen in 2002 kon de club toch nog gered worden, maar degradeerde naar de derde klasse. Officieel heet de club nu Yellow Red Koninklijke Voetbalclub Mechelen. Sinds 2007 speelt KV Mechelen weer op het hoogste niveau.