ADO Den Haag

Nederland

ADO Den Haag

 

ADO Den Haag is een Nederlandse voetbalclub uit Den Haag die op 1 februari 1905 werd opgericht. ADO speelt de thuiswedstrijden in een groen/geel tenue, de kleuren van de stad Den Haag. De uitwedstrijden speelt de club in een wit tenue met drie strepen in het midden, te weten geel, rood en groen. De broek is wit en ook de kousen zijn wit. De thuisbasis is het Kyocera Stadion.

ADO won onder meer tweemaal het landskampioenschap en tweemaal de KNVB beker. Een kenmerk van het Haagse publiek is het Haags Kwartiertje, waarin het team gedurende de laatste 15 minuten van een wedstrijd uitbundig wordt toegejuicht. Op de UEFA-ranglijst van de beste clubs in Europa staat ADO Den Haag anno 2015 op de 179ste plaats met 9.129 punten.

Op 31 januari 2015, tijdens het 110-jarig jubileum, werd in het stadion het ADO Museum Den Haag geopend door burgemeester Jozias van Aartsen in aanwezigheid van onder meer de algemeen directeur Maarten Fontein en Hui Wang, de baas van United Vansen.